Снимка: Bulgaria ON AIRЗимата за съжаление е сезонът на грипа и тежките вируси,

...
Снимка: Bulgaria ON AIRЗимата за съжаление е сезонът на грипа и тежките вируси,
Коментари Харесай

Д-р София Ангелов: Хеморагичната пневмония се развива в хода на грипа. Мръсният въздух е основен фактор

Снимка:  Bulgaria ON AIR

Зимата за жалост е сезонът на  грипа  и тежките вируси, които от време на време водят до затруднения. Най-често срещаното затруднение след сходен тип вирус са пневмониите, които от време на време се развиват извънредно бързо.

Има ли признаци на  смъртоносните пневмонии  и по какъв начин те се трансформират в толкоз рисков палач?

" Ако нашите защитни механизми са добре, в случай че нашите имунни кафези са дейни, всеки един вирус и бактерия се поемат и се убиват на входната врата. Когато тези кафези не са дейни, те пропускат  бактериите, които попадат надълбоко в дихателните пътища и могат да провокират възпалително заболяване ", изясни пулмологът доктор София Ангелова в студиото на " България заран ".

Тя добави, че този тип  пневмония се развива в хода на грипа  и е изразена с висока температура, посиняване, интензивен пулс и ускорена дихателна активност.

Ангелова напомни, че 2009 година, когато беше епидемията на свинския грип, са се развивали и хеморагични пневмонии, само че за момента не може да удостовери дали става въпрос за нова зараза, тъй като няма изолиран вирус.

" Много значимо е постоянно да се стартира с  антивирусен медикамент , а да не се потегля с антибиотиците, тъй като пък отиваме в ерата на постантибиотичната устойчивост. Винаги се стартира с антивирусен медикамент, по този начин ще предпазим и белия дроб ",  поучава доктор Ангелова феновете на Bulgaria ON AIR .

Пулмологът акцентира, че мръсният въздух въздейства и изостря хроничните болести,а тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол въздействат върху имунитета.

Тя приканва хората да се хранят уравновесено и да одобряват витамини A, C, E, D3.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР